dimarts, 5 de novembre de 2013

Les Medes - L'Estartit

Ara ja amb l’enyorança de que s’ha acabat l’estiu ( ja... ja sé que d’això ja en fa dies però jo encara em nego a posar-me el polar..) i atès que tenia tot això una mica abandonat (perdó!!!) he pensat que on he passat aquesta última temporada també mereixia un post.

He de començar dient que des de que sóc altre cop per aquí he fet un munt de coses que us volia explicar... 
(Nooo!!! encara no m'he fet sherpa de l'Himalaya encara...)

....He fet el Patró Portuari... us imagineu a mi portant un barco????? ( va home va!!! Si quan me’l deixen i m’acosto a Medes es mouen de lloc per deixar-me pas..)

....He après un munt de vocabulari nou... ara ja sé que la “quilla” no és la novia del quillo... que “abarloar” no és un punt d’immersió de Medes i que “derivar” no era allò tan complicat de mates... (tot i això, jo encara quan aparquem el barco a port enganxo les cordes per la dreta! ;)

....I que el fons de Les Medes està ple de meros i bitxeros ( como no... aquí també havia de fer la meva petita aportació..)

Bé.. a "lo" que anava...LES MEDES... aquell grapat d’illes que sempre he tingut davant i que mai els hi havia fet ni p---  cas... qui m’hagués dit que acabaria coneixent-les més per sota que per dalt? ( Òbviament... reconec que encara em perdo si intento donar la volta a Ferranelles...)

I no és només Les Medes... com a cada lloc on he estat, és la gent que hi trobes la que fa que aquell lloc es converteixi en una part més de mi.. i la gent d’aquí ha fet que passés un estiu increïble!! Gràcies a totes/s!!!


Com que no sóc d’escriure massa perquè sé que us avorreix.. us ho aniré explicant a cop de foto..

   Amics, us presento les Illes Medes...  Illes Medes aquí els meus amics!

Això és el port de l'Estartit a primera hora del matí

I aquí a última hora de la tarda...

No em digueu que no és bonic començar a treballar amb aquesta imatge cada matí..

 Això és Carall Bernat, Tascó Gran i al fons Ferranelles ( i a la dreta Meda Petita)

Carall Bernat és tan bonica que si et quedes de marinera al barco ( ah sí!!! també sòc marinera) no pots deixar de mirar-la.

Carall Berant a l'esquerra ( aquí en diuen babor), Tascó Gros a la dreta ( estribor) i Tascó Petit al mig.

Això és la Reina i al fons La Vaca.

 No és la regata de Les Medes no... això és la processó del dia de Santa Carme, patrona dels mariners... I aquí sobre el Fillao.. que si ja és difícil navegar a motor ni us explico a vela!!! Jo he intentat aprendre'n i us he de dir que amb lo gran que és al mar i Les Medes allà mig que sempre sembla que hi acabis xocant!

 De les coses que em quedaran gravades són els capvespres des del veler.El Cap de Creus! Aquest és el nostre barco on he passat més hores que a casa...Salpatxot, Ferranelles i Tascó Petit les meves immersions preferides!!!

I això és la Costa del Montgrí, a Punta Salines... on hem fet batejos a indis, cursos divertidíssims i immersions amb ratlla mosaic inclosa!!

I anem cap a sota!!!

El mero.... el mero és un peix que neix sempre femella i a mida que es fa gran i maduren alguns es converteixen en mascles ( això és raríssim... madurar i mascles a la mateixa frase??).

No ho sembla però n'hi ha de grans com jo!

 Una escòpora.

 Anèmones o fideus.

 Les escòrpores aquí són enormes!!

 El corball... tan elegant

 Una gorgonia amb efectes de la Raquel.

Un banc de.... peixos grissos ( encara no he aconseguit saber si són sards, oblades o morrajes).

Més corballs.

 I també moment de "no feina"... els dimecres de voley.

Sempre amb Les Medes de fons.

Aquí l'explicació de perquè em perdo i no trobo a vegades la boia... Clar... si la deixen a la Platja de La Gola amb raó em desoriento!

I aquesta és l'imatge que et regalava si arribaves de bon matí...

O aquesta si plegaves tard al vespre... una lluna enorme sortint de darrera el Carall Bernat.

I aquestes de l'últim dia ( diumenge passat): Tanquem la paradeta de l'estiu'13..
Aquí hi falta un munt de gent que voldria que coneixèssiu... tots els que hem passat pel Costa Brava Divers i Medaqua... però com ens ha faltat estiu per fer-nos una foto tot junts.. així que l'últim dia ens la vam fer els quatre arreplegats que quedàvem...

 Amb la Raquel i la Carme.

I aquí se'ns hi afegeix l'Albert.

Com sempre, molts, moltíssim petons per tothom!

Anna

2 comentaris: